HOZZÁVALÓK:
2 csom. babapiskóta/vagy 2 csom. piskótatallér
1 csom. vaníliás krémpor (Dr. Oetker)
1 csom. csokoládés krémpor (Dr. Oetker)
1/2 rumaroma (jamaikai)
1 l tej
Csokiöntet: 5 dkg vaj, kakaópor
A vaníliás és csokoládés krémport a csomagon leírtak szerint elkészítjük (én 3-3 dl-el csinálom, mindkettőbe pici rumot is teszek). A babapiskóta (v. p.tallér) darabokat a rumos tejben gyors mozdulattal megforgatjuk, és kibélelünk vele egy jénai tálat (alját, oldalát).
Beleöntjük az elkészített vaníliás krém felét, majd ismét rumos tejben megforgatott babapiskóta darabokkal befedjük. Erre ráöntjük a csokoládés krémpor felét, majd ismét befedjük a tejes rumba áztatott babapiskótával. A tetejére rácsurgatjuk a maradék vaníliás és csokoládés krémet felváltva.
Végül vajat megolvasztunk, és teszünk bele kakaóport (félsűrű legyen), majd ezzel leöntjük az egészet. (Én villával finoman beleszúrkálok több helyen is, hogy a közepébe is belecsurogjon az öntet.)
Tetejére kakaóport hintünk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Hűtőben tároljuk! (8-12 adag, függ a tálalástól!)
Nagyon gyorsan készen van, és irtó finom.
Babapiskótás-krémes
1 dl tejjel, 10 dkg cukorral és 2 cs. vaníliás cukorral kikeverünk 2 cs. vaníliás pudingport.Keményre verünk 5 dkg cukorral 4 tojás fehérjét.Felforralunk 6 dl tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk.A krém ezalatt hűl.30 cm-es magas falú tepsibe lerakunk 20 dkg babapiskótát.Jócskán megöntözzük 2 kk. rummal elkevert meggylével, és rászórunk1/2 üveg magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük.Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.
Raffaello golyók
60 ml vizet és 85 gr porcukrot felteszünk főni.Közben egy tálban összekeverünk 160 gr sovány tejport 80 gr kókuszreszelékkel.Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntünk 96 gr olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát.A kész masszát hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, golyókat formázunk a masszából, melybe hántolt mandulaszemeket(kb. 45 szem) teszünk.Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Kókuszkocka sütés nélkül
1,5 dl felmelegített tejhez adunk 8 dkg vajat,8 dkg cukrot,1 cs. vaníliás cukrot, és felfőzzük.Amikor már rotyog, belekeverünk 5 ek. búzadarát és 12 dkg kókuszreszeléket, csomómentesre keverjük, és lehúzzuk a tűzről.A még meleg masszát egy tálba nyomkodjuk (20*20 cm), és kihűtjük.Amikor kihűlt, jól szeletelhető: felszeleteljük, olvasztott csokiba mártjuk, utána pediga tetejét a kókuszba.
Kókuszgolyó 1.
500 gr darált háztartási kekszbe belekeverünk 100 gr kakaóport és 6 ek. kristálycukrot.Hozzáadunk 2 dl rumot és annyi sárgabarack lekvárt, amivel inkább puha "tésztává" gyúrhatjuk.Megvizezett kezünk között kb. 2 cm-es golyókat formálunk belőle, amit kókuszreszelékbe forgatunk. Tálalás előtt érdemes kicsit behűteni.
Egyszerű kókuszgolyó
50 dkg darált háztartási kekszet,4 kk. cukrot és 2 ek. kakaót összekeverünk.Ezután hozzáadunk 10 dkg margarint,1/2 kk. rumot (ízlés szerint) 2 ek. eperlekvárt és 3 dl tejet.Jól összegyúrjuk.A tésztából kis golyókat készítünk és belerakjuk őket egy másik tálba.Kókuszreszeléket szórunk egy tálba és a kis golyókat befedjük jó alaposan kókuszreszelékkel.
Diós kekszsüti
25 dkg darált háztartási kekszet,20 dkg darált diót,20 dkg porcukrot,2 púpos ek. kakaót összekeverünk, végül hozzáadunk 1 dl rumot és 10 dkg puha vajat. Az egészet összegyúrjuk.Egy kisebb tepsit kibélelünk alufóliával, és belenyomkodjuk a masszát. Pár órát hűtőben pihentetjük (legjobb, ha egész este).Végül felszeleteljük, és meghempergetjük a porcukros dióban.